Jobhunting

Jobhunting

Jobhunting is in re-integratie en outplacement trajecten een belangrijk onderdeel om tot het gewenste resultaat te komen in de vorm van een nieuwe baan of werkervaringsplaats. Ook bij loopbaantrajecten is het een mooie aanvulling om tot het concreet geformuleerde doel te komen.

Jobhunting en Jobport zijn vaste onderdelen van de complete programma’s en afzonderlijk in te kopen tegen een scherp tarief.

In de zoektocht naar ander werk, sta je niet alleen


Wat is Jobhunting?

Supportoplus werkt mer een steeds groter aantal arbeidsmakelaars om op persoonlijke en krachtige wijze invulling te geven aan het aanbieden van kansen en mogelijkheden naast een stroom van vacatures uit de bestaande bronnen. Voorafgaand aan de start van jobhunting is de loopbaanrichting bekend en is deze getoetst op realiteitsgehalte, zowel de arbeidsmakelaar als de kandidaat zijn het er over eens in welke richting er voor een nieuwe baan gezocht gaat worden. Het CV is up tot date en gericht op deze loopbaanrichting.

Jobhunting is in de 2de spoor re integratie en outplacement trajecten een belangrijk onderdeel om tot het gewenste resultaat te komen in de vorm van een nieuwe baan of werkervaringsplaats. Ook bij loopbaantrajecten is het een mooie aanvulling om tot het concreet geformuleerde doel te komen.

Jobhunting en het RIMODE MATCH (online vacaturebank) zijn vaste onderdelen van de complete programma’s en afzonderlijk in te kopen tegen een scherp tarief.

Aanmelden

Arbeidsmakelaar

Bij Jobhunting wordt een Arbeidsmakelaar ingezet om gerichte te zoeken naar een betaalde baan. Dit kunnen belacties zijn aan de hand van bellijsten die in samenwerking met de medewerker zijn opgesteld. Deze bellijsten bevatten in eerste instantie Supportoplus (eigen) netwerkpartners die binnen de zoekrichting vallen maar indien de medewerker een eigen netwerk heeft worden ook daar de partners van meegenomen.

Daarnaast zal de Arbeidsmakelaar ook “koud” bellen naar bedrijven en instellingen om nieuwe ingangen te vinden. RIMODE MATCH wordt hiervoor als ondersteunende tool ingezet.

De Arbeidsmakelaar maakt gebruik van het netwerk van Supportoplus en opent nieuwe netwerken in de richting van het vastgestelde zoekprofiel. De Jobhunting is gericht op het behalen van resultaat in de vorm van een plaatsing in een baan of een werkervaringsplaats. Dit kan in de vorm van een arbeidsovereenkomst, detacheringovereenkomst of stageplek zijn, die soms ook als vrijwilligersovereenkomst worden aangeboden. Hierbij zal rekening worden gehouden met de opbouw van de belastbaarheid (FML), haalbaarheid (afspraken over taken en doelstellingen) om zodoende toetreding te vinden tot de arbeidsmarkt.

Aanmelden

Rimode match

Om ervoor te zorgen dat de Arbeidsmakelaar een visitekaartje kan zijn van de kandidaat zal deze (per telefoon) een uitgebreid interview hebben met de medewerker om een realistisch zoekprofiel op te stellen. Het zoekprofiel dient als basis voor de inrichting van onze zoekmachine RIMODE MATCH en voor het uitzetten van andere jobhunt acties. In het interview wordt de achtergrond en aansluiting op diverse functierichtingen en branches besproken. Er worden afspraken gemaakt over o.a. de zoekrichting, salaris, werkomgeving en uren. Daarnaast wordt er ook o.a. besproken op welke manier de Arbeidsmakelaar de medewerker het beste kan aanbevelen bij een potentiële werkgever.

Het zoekprofiel

Supportoplus maakt gebruik van een eigen online zoekmachine, RIMODE MATCH, die zowel vacatures als een netwerk aan potentiele plaatsingsbedrijven in beeld brengt. Het instrument genereert in het algemeen iedere week +/- 20.000 nieuwe vacatures waarvan 10.000+ van werkgevers websites. Op basis van verschillende zoekprofielen en ondersteuning door de jobhunter ontvangt de kandidaat online passende vacatures. De vacatures die u vindt in RIMODE MATCH zijn afkomstig van een ruim aantal bronnen: zo beschik je over het meest volledige aanbod van actuele vacatures, centraal op een plek. Het instrument kent een rapportage module waarbij de sollicitatieactiviteiten van de kandidaat gemonitord kunnen worden.

Aanmelden