Arbeidsrecht

Ontslag


Ontslagen worden is nooit fijn. U raakt uw baan kwijt en zult op een andere manier aan geld moeten komen. Maar ontslagen vallen niet altijd binnen de wet. Heeft u ook het gevoel dat u onrechtvaardig ontslagen bent? U kunt uw gelijk aanvechten. Maak daarvoor gebruik van juridische hulp!

Ongeldige redenen voor ontslag

Er zijn veel situaties te bedenken waarin mensen onrechtmatig ontslagen worden. Hieronder kunt u de belangrijkste redenen voor ontslag lezen die wettelijk niet zijn toegestaan:

• U bent nog niet langer dan twee jaar ziek of arbeidsongeschikt

• Ontslag vanwege uw godsdienst, leeftijd, geslacht, ras of handicap

• U bent ontslagen vanwege het lid zijn van een vakbond

• Het bedrijf wordt overgenomen

• U bent zwanger of met zwangerschapsverlof

Waar komt u terecht in het ontslagrecht?


Merkt u dat u ontslagen wordt om één van deze redenen? Neem dan onmiddellijk contact op met een advocaat die het ontslagrecht kent. Met een advocaat aan uw zijde kunt u uw gelijk aanvechten en via de kantonrechter mogelijk een ontslagvergoeding krijgen. Daarnaast zijn er andere redenen van ontslag mogelijk, waarbij de rechtmatigheid minder helder is.

In alle gevallen kunt u uw gelijk aanvechten bij het UWV of de kantonrechter. Vaak kan uw advocaat bemiddelen bij uw werkgever zonder dat het UWV of de kantonrechter er aan te pas komt. Mocht dat niet mogelijk zijn dan kijkt het UWV of de werkgever zich aan de ontslagregels heeft gehouden en in hoeverre het ontslag geldig of ongeldig is, maar kent geen ontslagvergoeding toe.

Kantonrechter


De kantonrechter daarentegen bepaalt of u überhaupt in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe hoog die vergoeding is. Vroeger was het zo dat de werkgever koos voor ontslag via het UWV of bij de kantonrechter.

Binnenkort komt er een verandering in het arbeidsrecht. Bij een ontslag door langdurige arbeidsongeschiktheid of andere bedrijfseconomische redenen komt u automatisch bij het UWV terecht. Alle andere ontslagredenen gaan via de kantonrechter.

Ook de ontslagvergoeding wordt aangepast. U krijgt nu na twee jaar dienstverband een transitiebudget van de werkgever om een nieuwe baan te zoeken of u om te scholen. Aan dit transitiebudget zitten nog enkele voorwaarden en regels verbonden met betrekking tot de hoogte ervan. Deze regeling gaat als het goed is 1 juli 2015 in.

Waarom juridische hulp bij ontslag?


U vraagt zich misschien af wanneer u juridische hulp moet inschakelen bij een ontslag en waarom. Zelfs als uw ontslag geldig is, kunt u het beste juridisch advies aanvragen. Ga niet zomaar akkoord met uw ontslag. U weet namelijk niet zeker of u wel een uitkering krijgt. Met juridisch advies kunt u meer uit uw ontslag halen en ervoor zorgen dat u niet te veel schade lijdt tijdens de periode dat u werkeloos bent. Als u niet begrijpt waarom u ontslagen bent en de reden van uw werkgever vaag is, is het zeker raadzaam contact op te nemen met een advocaat of juridisch adviseur.

Meer weten over juridische mogelijkheden bij ontslag? Maak dan een afspraak voor een gratis inloopspreekuur bij een advocaat bij u in de buurt!

Afspraak maken

 

Wat kan Arbeidsrecht

vandaag voor u betekenen?


AANMELDEN