Incasso, beslag en executierecht

Het incasseren van een geldvordering


Incasso is het innen van openstaande vorderingen. Dat wordt meestal gedaan door een incassobureau, maar ook een advocaat kan een incasso regelen. Rekeningen die niet betaald zijn, zijn namelijk een doorn in het oog van veel bedrijven. Zij kunnen ofwel incidenteel gebruik maken van een incassobureau of zich hierop abonneren. Moet u zelf openstaande rekeningen vorderen? Of bent u het niet eens met wat een incassobureau bij u eist? Vraag dan om juridisch advies!

Incassotraject door een advocaat

Heeft u zelf een onderneming en moet u incasso’s vorderen? Dat kunt u ook door een advocaat laten doen. Het voordeel van een advocaat is dat hij precies weet wat wettelijk wel en niet mogelijk is bij het vorderen van een incasso. Ook is een advocaat beter voorbereid om een juridische discussie aan te gaan met een debiteur.

Incassotraject door een incasso bureau


Een advocaat inhuren voor incasso’s is vooral een goed idee als het gaat om grote vorderingen waar zeer waarschijnlijk juridische procedures voor plaats moeten vinden. Wanneer er sprake is van laksheid, als iemand niet reageert of als iemand vergeten is te betalen, dan kunt u een incassobureau inschakelen. Zij zijn vaak goedkoper dan een advocaat. Wilt u echter op zeker spelen of gaat het om grote bedragen? Neem dan een advocaat in de arm en u bent een stuk zekerder van uw geld!

Ze zijn bijna berucht bij ondernemers en gezinnen; de incassobureaus. Er bestaan veel verhalen over incassobureaus die onrechtmatig een incasso proberen te vorderen of op erg dubieuze wijze aan hun geld proberen te komen. Zo sturen sommige incassobureaus de debiteur telkens weer terug naar het bedrijf dat hen heeft ingehuurd. Dit bedrijf stuurt ze weer terug naar het incassobureau. Veel mensen betalen dan maar om van het gezeur af te zijn.

Deurwaarders


Soms proberen deurwaarders van incassobureaus de incasso met onrechtmatige dreigementen te innen of gaan ze totaal niet in op het verweer van de debiteuren. Merkt u ook dat incassobureaus nogal twijfelachtig te werk gaan? U staat vaak sterker in uw recht dan uw denkt.

Natuurlijk zijn niet alle incassobureaus zo; meestal worden ze ingeschakeld om lakse mensen of mensen die niet reageren een voet tussen de deur te zetten zodat ze een rechtmatige rekening wel betalen.

Advies


Huur een advocaat of juridisch adviseur in en vraag hem of haar om advies in uw situatie. U kunt het beste contact opnemen met een incassobureau op het moment dat de beruchte envelop op de mat valt. Als er dan sprake is van een onterechte vordering, kunt u met hulp van een juridisch adviseur of advocaat een goed schriftelijk verweer opstellen. Reageert het incassobureau daar niet op? Dan staat u alvast sterk in uw schoenen bij een eventuele juridische procedure!

Wilt u meer informatie over juridische hulp bij een incasso? Maak een afspraak

Afspraak maken

 

Wat kan Beslag

vandaag voor u betekenen?


AANMELDEN