Mijn verhaal

 

 

Re-integratie en coaching

Ik ben Nico Tuip ex-beroepsmilitair, veteraan en werkzaam bij Stay Focus re-integratie en coaching. Als leidinggevende en als commandant van een gevechtsgroep van 10 personen, ben ik meerdere malen uitgezonden geweest. Ik heb veel gezien, meegemaakt maar vooral veel mensenkennis op gedaan.

Na deze uitzendperioden heb ik als senior instructeur, coach en opleiding ontwikkelaar op verschillende Defensie Opleidingsinstituten gewerkt. Ik heb 12 jaar gewerkt aan de Luchtmachtopleidingschool Woensdrecht en 6 jaar aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda.

Specialist

Ik ben specialist in het opleiden en trainen van burgers in de Militaire Basis Vaardigheden, maar ik ben ook trainer en coach op het gebied van Leiderschapstraining en Vorming (LTV). Hierna ben ik mij als opleidingontwikkelaar gaan specialiseren in het ontwikkelen van competentie gerichte opleidingen.

Na Defensie ben ik aangenomen bij het re-integratie bedrijf Agens “De werkende kracht”. Waar ik een opleiding kreeg aangeboden als gedragstrainer en re-integratie coach. Na deze opleidingen heb ik gewerkt als gedragstrainer voor de gemeenten Oss, Utrecht Helmond en Waalwijk. Het werk bestond uit het activeren, coachen en begeleiden van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Doelgroep

Speciaal voor deze doelgroep heb ik, gezien mijn ervaring en vaardigheid als opleidingontwikkelaar, een cognitieve gedragstraining ontwikkeld, die zowel klassikaal als individueel gegeven kan worden. De kern van de oplossing ligt in het feit dat deelnemers zelf in beweging komen, door de omgeving, programmastructuur en groepsdynamiek die tijdens het programma wordt gecreëerd. Hierbij leren de deelnemers – via cognitieve gedragstraining – anders naar de wereld te kijken, anders te denken en zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Om mijn kwaliteiten als trainer en coach verder te verbeteren en aan te vullen heb ik nog verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Ik ben in staat om mijn trainingen individueel, klassikaal of groepsgewijs te geven.

Stay Focus biedt ondersteuning aan middels loopbaancoaching, re-integratie en levensvraagstukken. ... We staan klaar om te luisteren naar jouw verhaal.