Re-integratie 2de spoor

Re-integratie 2de spoor

Een pragmatische aanpak. Een persoonlijke coach. Veel tijd voor motivatie en hulp bij praktisch solliciteren. Assessment en beroepskeuze test, CV opstellen, brieven schrijven, wegwijs op internet, maar vooral: wij leveren zelf kansen aan en regelen gesprekken bij potentiële werkgevers.

De kortste weg naar duurzaam werk

Een pragmatische aanpak met respect voor jou en verstand van zaken. Wij zijn arbeidsmarktspecialisten met een netwerk in veel verschillende sectoren en uitgebreide ervaring met mensen met fysieke en psychische beperkingen.

Die ondersteuning is vrijwel altijd maatwerk en wordt uitgevoerd door een re-integratiebedrijf. Ieder individu stelt andere eisen aan de begeleiding. Het doel blijft gelijk : binnen zo kort mogelijke termijn weer aan de slag in een baan die bij je past.


Wat is Re-integratie Extern?

Re-integratie extern (spoor 2 of 2e spoor) is deskundige ondersteuning bij het vinden van ander werk buiten jouw bedrijf als je door ziekte jouw huidige werkzaamheden niet meer kunt doen.

Die ondersteuning is vrijwel altijd maatwerk en wordt uitgevoerd door een re-integratiebedrijf. Ieder individu stelt andere eisen aan de begeleiding. Het doel blijft gelijk : binnen zo kort mogelijke termijn weer aan de slag in een baan die bij je past.

Aanmelden

Je kunt jouw huidige werk niet meer doen

Door omstandigheden kun je jouw huidige werkzaamheden niet meer doen. Door een lichamelijk beperking bijvoorbeeld, of door een chronische aandoening. Je hebt van jouw kant al van alles geprobeerd om samen met jouw werkgever ander werk binnen het bedrijf te vinden, maar dat is niet gelukt of niet mogelijk.

Jouw bedrijfsarts of Arboarts heeft dit ook aangegeven in een rapport. Dan is de oplossing dat wij jou verder gaan helpen een baan buiten jouw bedrijf te vinden.

Hoe werkt het?

Ieder re-integratie traject begint met een intakegesprek met jou, waarin een inventarisatie plaatsvindt van jouw mogelijkheden. Het intakegesprek is ook bedoeld om kennis te maken met de individuele coach, de mobiliteitsexpert. Het blijft mensenwerk en de persoonlijke klik met de coach vinden wij heel erg belangrijk. Indien gewenst kan ook eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de coach van jouw regio worden gepland.

Na de intake wordt een plan van aanpak opgesteld: wat zijn uw beperkingen en wat kunt je vooral nog wel. De door jouw gewenste functie, branche, regio, eventueel benodigde opleidingen worden in kaart gebracht. Indien je het lastig vindt om aan te geven welk werk nog wel bij je past helpen wij jou graag daarmee. Je kunt kiezen uit verschillende assessments en door coaching gesprekken helpen we je weer een richting naar werk te vinden die bij je past.

Vervolgens vindt een verkenning van de arbeidsmarkt plaats. Is het krijgen van de gewenste functie binnen een redelijke termijn (6 maanden) haalbaar?

De begeleiding door onze Mobiliteitscoach is altijd individueel. Onze aanpak in de gesprekken is pragmatisch. Zowel jij als de Mobiliteitscoach zoeken naar vacatures en creëren samen zoveel mogelijk kansen. Je wordt geadviseerd bij het opstellen van brieven en CV en oefent met jou sollicitatiegesprekken, netwerken en presentatietechnieken. De Mobiliteit coach geeft zelfvertrouwen en een luisterend oor als het even tegen zit.

Wij hebben een actieve opstelling als het gaat om het vinden van de nieuwe baan voor jou. Wij hebben zelf Arbeidsmakelaars in huis die de door jouw gewenste baan kunnen vinden en maken gebruik van ons uitgebreide netwerk.

Aanmelden

Assessments

Het is niet altijd zo voor de hand liggend een andere passende functie of richting naar werk te benoemen voor jou. Om vast te stellen wat bij jou past en voor jouw loopbaan een goede keuze is kunnen we verschillende assessments inzetten. Je kunt kiezen uit diverse assessments gericht op het in beeld brengen van persoonlijkheid, drijfveren en beroepskeuze. Jouw persoonlijke Mobiliteitscoach is gecertificeerd de uitslag met u te bespreken en de uitkomsten uit te werken naar een concrete functie en branche.

Tarieven re-integratie

Jouw werkgever betaalt de kosten van het re-integratie traject. Wij kunnen desgewenst een offerte op maat maken voor jouw werkgever.

Aanmelden