Rechtswinkel

Wat is een Rechtswinkel?


Een Rechtswinkel (soms ook wel Wetswinkel genoemd) is een (vrijwilligers) organisatie die gratis of tegen sterk gereduceerd tarief juridisch advies verstrekt aan personen. De vrijwilligers zijn meestal rechtenstudenten. Zij verlenen hun diensten om ervaring op te doen of uit ideologisch motief. Nederland kent zo’n 80 Rechtswinkels met 87 locaties.

De dienstverlening van deze rechtswinkels is zeer divers. De één richt zich uitsluitend op belastingzaken (belastingwinkel) terwijl de andere zich toespitst op de positie van de vrouw of de specifieke problematiek van kinderen en jongeren. Verreweg de meeste rechtswinkels hebben echter een generalistische dienstverlening. Dat wil zeggen dat u bijna elk denkbaar probleem kunt voorleggen.

Belangrijk verschil


Supportoplus netwerk is veel meer dan een rechtswinkel (of wetswinkel). Het is een van de belangrijkste netwerkpilaren binnen on keten aanpak. Een belangrijk verschil is echter dat u via ons netwerk direct in contact komt met een advocatenkantoor in de buurt, die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarop uw juridische vraag of kwestie betrekking heeft. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om tijdens het adviesgesprek direct uw probleem aan een deskundige advocaat voor te leggen, zonder de tussenkomst van een organisatie, hetgeen bijvoorbeeld wel het geval is bij een rechtswinkel.

Bij complexere problemen zal een rechtswinkel een zaak namelijk doorverwijzen naar bijvoorbeeld een advocaat of professionele rechtshulp. Bij de eenvoudiger zaken zullen ze zelf advies geven of optreden en een eventuele procedure voeren namens de klant.

Gratis juridisch advies


Naast een gratis juridisch advies wordt tijdens het advocatenspreekuur gelijk uitsluitsel gegeven over de mogelijkheid om een rechtszaak aan te spannen of de haalbaarheid van uw zaak. De advocaat kan u direct adviseren over de kosten van een eventuele vervolgafspraak en de overige stappen die ondernomen kunnen worden.

Direct gratis juridisch advies van een deskundige advocaat

Zowel ons online platform als de rechtswinkels werken vanuit de doelstelling om gratis juridisch advies te bieden. Echter, wij zetten ons daarbij hoofdzakelijk in om rechtzoekenden en advocatenkantoren direct met elkaar in contact te brengen, zonder de tussenkomst van een jurist of student zoals bijvoorbeeld bij de Rechtswinkel.

Hier ligt de kracht van Supportplus: de rechtzoekende de mogelijkheid te bieden om op een laagdrempelige wijze in contact te komen met een advocaat, een juridisch probleem voor te leggen en vervolgens gratis juridisch advies te ontvangen.

Kosteloos


Iedereen die behoefte heeft aan juridisch advies kan bij het aangesloten advocatenkantoor geheel kosteloos een adviesgesprek aanvragen. Het bewerkstelligen van een laagdrempelige toegang tot juridisch advies van een gespecialiseerde advocaat, benadrukt het onderscheidende karakter van ons netwerk. Alle aangesloten advocatenkantoren handelen volledig onafhankelijk en bieden op geheel eigen kracht een gratis juridisch advies op maat.

Heeft u een juridische vraag en wilt u deze graag aan een gespecialiseerde advocaat voorleggen? Dan kunt u zich direct aanmelden voor een gratis inloopspreekuur bij een advocatenkantoor bij u in de buurt. Tijdens het spreekuur kunt u gelijk uw probleem voorleggen, waarop vervolgens door de advocaat een gratis juridisch advies wordt gegeven.

De voordelen van onze samenwerking:

• Gratis beoordeling. Zonder dat direct de meter begint te lopen.

• Snel. U weet direct waar u aan toe bent.

• Deskundig. Uw zaak wordt door een deskundige beoordeeld..

• Bij u in de buurt Op meer dan 30 locaties door heel Nederland.

 

Wat kan Rechtswinkel

vandaag voor u betekenen?


AANMELDEN