Wanneer is een advocaat gratis?

Bijna nooit


Bijna nooit is een advocaat helemaal gratis. Dit is wel het geval als u van uw vrijheid bent beroofd, dus als u in hechtenis zit. Op zo’n moment maakt het niet uit of u nu wel veel verdient of niet. U kiest/ krijgt toegewezen een advocaat (naar keuze) die uw zaak kosteloos behandelt zodra u in bewaring wordt gesteld.

In alle andere gevallen dient u meestal een eigen bijdrage te betalen. Die eigen bijdrage varieert (in het jaar 2019) van 199 euro tot 835 euro afhankelijk van uw inkomen. In het personen- en familierecht gelden aparte eigen bijdragen.

Eigen bijdrage


Wanneer u naar het juridisch loket gaat krijgt u 54 euro korting op die eigen bijdrage. Maar vanaf 1 januari 2012 kunt u nu ook binnen lopen bij de meeste aangesloten advocatenkantoren en ontvangt u tevens met de kortingsvoucher die u hier kunt uitprinten eveneens 54 euro korting! U hoeft dan niet eerst naar het Juridisch Loket maar kan direct naar een advocatenkantoor met uw probleem.

Deze korting van het advocatenkantoor geldt niet als u via het Juridisch Loket de korting op de eigen bijdrage krijgt. Bij de deelnemende advocaten staat aangegeven of zij u deze korting bieden.

 

Wat kan Eigen Bijdrage

vandaag voor u betekenen?


AANMELDEN